2012. július 9., hétfő

10 jel: Honnan tudhatod, hogy hordozó-megszállott lettél?

Print

(vicces irás, ne vegyétek komolyan és legfőképpen, senkit sem szándékoztam megbántani !!!)



Fotó: saját
  1. Mindig tudod, melyik a legújabban megjelent kendő vagy más hordozó
  2. Ismered -legalább névről- a hazai hordozókészitőket
  3. Legtöbbször, ha beirsz egy-egy betűt a böngésződbe, hordozós oldalakat ad ki javaslatnak a böngésző
  4. Ha arról álmodozol, miket vennél, ha elvinnéd a lottó ötöst, akkor a listán előkelő helyen szerepel jópár hordozó -még akkor is, ha már van jópár hordozód
  5. Nehezen telik el úgy nap, hogy ne hordoznád a gyermeked és ne gondolkoznál azon, milyen más mintájú vagy tipusú vagy márkájú hordozót lenne jó kipróbálni 
  6. Akkor is eszedbe jut, hogy eladd hordozódat, ha tetszik és jó is, de kell a pénz, hogy másikat vehess és próbálhass ki.
  7. Ünnepnapokra hordozót kérsz vagy pénzt, hogy hordozóra gyűjthess
  8. Mostanában nagyjából csak hordozót kapsz csomagban postán és egyre jobban ismered a postást és/vagy a közeli posta dolgozóit
  9. Tudsz könnyen és fejből gyorsan tanácsot adni, ha valaki egy bizonyos szinű vagy mintájú kendőt szeretne de nem ismeri a kinálatot, fellelhető modelleket
  10. Naponta látogatsz hordozós fórumot magyar és/vagy idegen nyelven
  11. és a +1: környezetedben sokan rögtön felismernek -a hátadon (vagy mellkasodon) utazó gyermekről :)

Fotó: saját

Mindezekkel együtt hordozós "megszállottnak" lenni nem rossz dolog és egyáltalán nem pejorativ értelemben irom a jelzőt. 
Sokszor sokan sokáig gyűjtünk valamit vagy rajongunk valamiért az életben. 
A hordozás nem rossz dolog, nem ártunk vele senkinek, sőt, nagyon hasznos a gyermeknek és a szülőnek is. 
A fenti jellemzőket részben vagy teljesen ha észre is veszi valaki magán, attól még nem hanyagol el más dolgokat -se családot se mást- hiszen lehet gyűjteni, szeretni, próbálgatni, stb amúgy is, ez is csak egy hobbi -és sok hobbinál még hasznosabb is, hiszen használati tárgyakról van szó. 
Múltkor az jutott eszembe, hogy a hordozók vásárlása, avagy gyűjtése is olyasmi mint az ékszereké: kérhetjük ünnepekre ajándékba (azt vagy pénzt rá), lehet több darabunk is, köztük több olyan amiket alig használunk (csak jeles alkalmakkor) és tudhatjuk, hogy idővel megválunk tőlük (lecseréljük vagy eladjuk csak mert másra kell az ára), sőt, amolyan befektetés is lehet, hiszen ha nem is teljes áron, de (főleg más használati tárgyakhoz mérten) nem túlzottan értékcsökkentetten el fogjuk tudni adni ha majd nem lesz rá szükségünk, avagy ha másra kell a pénz. Annyi a különbség, hogy legtöbben amig kicsi a gyermek, nem tudunk ékszert hordani mert leszedné, megenné a gyermek és csak macera lenne az ékszerhordással, nem úgy mint a gyermekhordással ;)  
Ha a hordozó(kendő)gyűjtést(halmozást) is úgy fogjuk fel mint az ékszerekét, máris nem negativ előjelű egyik jelző és ezáltal egyik cselekvés sem, hát nem? Ki nézett már bárkit is furának mert ékszert kért ajándékba vagy arra gyűjtött pénzt? És azt, akinek több nyaklánca is van (de egyszerre csak egyet visel)? Aki drágább ékszert vesz hogy olykor hordja és ha úgy adódik eladja vmi más (nagyobb) kiadás fedezésére? Ezek mind nem furák, nem? Szerintem a hordozással is ez a helyzet :) 
(de nyugodtan kommenteljetek ha másként látjátok)
De ha ezek mellett, ellenére is zavar a halmozás azaz még ha fel is fedezed magadban mind a 11 jelet, se ess kétségbe -ez az időszak is elmúlik, ha más nem akkor, mikor a gyermek kb 3 éves lesz és már nem fogja hagyni hordozni magát. Lehet, hogy hiányozni fog a hordozás, de szép emlék lesz a további évekre. :)

Nincsenek megjegyzések: