2012. február 27., hétfő

A legszebb kendő - szavazás III.

Print

Nagyon közel járunk már a végeredményhez, az már megvan, hogy a keresett kendő egy Girasol modell és csikos, most az is kiderült, állandó modell avagy exkluziv-e? Lássuk a szavazás ezen fordulójának eredményét:

Blogos szavazás:

  • Állandó modell 0
  • Exkluziv modell 2


Facebookos szavazás

  • Állandó modell 2
  • Exkluziv modell  4


Összesités:


  • Állandó modell 2
  • Exkluziv modell  6


Igy az exkluziv modell nyert!
A szavazás eddigi fordulóit itt láthatjátok.

A soron következő fordulóban már a konkrét modellre lehet majd szavazni, illetve előtte még javaslatokat várok, melyik modellekre lehessen szavazni?

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi blogot: http://exclusivegirasol.blogspot.com/
Itt szerintem mindegyik exkluziv Girasol modell megtalálható!
Külön érdemes megnézni ezt a bejegyzést: Girasol abc

Most csak szerdáig, február 29-ig várok javaslatokat (szokásos módon a blogban megjegyzésként, e-mailben vagy a Facebookon) és azok alapján, ill az abc alapján irom ki a következő fordulót.

2012. február 23., csütörtök

Tesztelés

Print

Új háttér sablont raktam a bloghoz mivel visszajelzést kaptam, hogy az előző felrakása óta nehézkes volt a lefelé görgetése a blogoldalnak. Remélem, igy jobb a helyzet és könnyű a görgetés is, ha bármi gond lenne, szóljatok nyugodtan!

2012. február 20., hétfő

A legszebb kendő -szavazás II.

Print

Ezúttal a kendőmárkákra lehetett szavazni. 
A kendő mintájáról már volt korábban szavazás, azon a csikosság nyert! 
És most lássuk a második kör eredményeit:

Blogszavazás:
A szavazatokat kapott márkák:
  • Girasol 5
  • Didymos 3
  • Neobulle 2
  • BB Slen 1
  • Storchenwiege 1
  • Natibaby 1
  • Dolcino 1
  • Ellevill 1
Facebookos szavazás:
A szavazatot kapott márkák:
  • Girasol 2
  • Natibaby 2
  • Amazonas 1
  • BB Slen 1
  • Ellevill 1
Összesitett eredmény abc rendben: 
Amazonas 1
BB Slen 2
Didymos 3
Dolcino 1
Ellevill 2
Girasol 7
Natibaby 3
Neobulle 2
Storchenwiege 1


Tehát az összesitett eredmény győztese a GIRASOL márka!


A legszebb kendő szavazás mostani állása alapján a többség szerint a legszebb kendő egy csikos Girasol... De vajon melyik? Most rövid kör jön, szavazni e hét vasárnapig lehet -2012.02.26-ig. Kideritjük, a Girasol márkán belül állandó vagy limitált (exkluziv) modellek között található-e a legszebb? Erre azért van szükség, mert számtalan Girasol kendő van, igy valamelyest szükséges szűkiteni a kört. Ha megvan a tipus, akkor jöhetnek a konkrét szinek (nevek) Szavazásra fel! :)


Szavazni ezúttal is itt a blogon, az oldalsávban vagy a Facebookon lehet. Az eredményeket vasárnap késő este (ill inkább hétfőn napközben) összesitem és teszem közzé az eredményt. Ez a szavazás a kendőkeresés III. köre, nagy valószinűséggel az ezutáni, IV. kör lesz az utolsó, amikor is ki fog derülni, melyik kendő nyeri a 2012-es legszebb kendő megtisztelő cimet :)

Kis segitség: a Girasol állandó modelleket a honlapjukon láthatod (www.girasol.de -Tragetücher), minden, ami nem szerepel ott exkluzivnak számit (például majdnem bármi, ami ebben a blogban szerepel: http://exclusivegirasol.blogspot.com/)

2012. február 19., vasárnap

Magyar kendők

Print

Immár szerintem joggal irhatom hogy bővelkedünk "hazai" kendőkben. Nem a magyar készitésű (gyártású) avagy hazánkban készült márkára gondolok most, hanem azokra a kendőkre amiket honfitársaink terveztek meg és szervezték meg a külföldi kendőgyártó cégeknél az elkészitésüket. 

1) Először is volt a Mamamis Girasol kendő.
A kendő ötlete a Mamami Fórum létrehozójáé, Kattix Katié.
A gyártó cég a németországi Girasol, igy ez a kendő Girasol Exkluziv lett (Girasol Exkluzivok a limitált kiadású Girasol kendők amikből megadott darabszámút szőnek és legtöbbször nincs utánrendelés, második kör igy idővel nehéz birtokába jutni ilyen kendőnek)
Méltán különleges és népszerű kendő lett.
Szinei a Mamami Fórum szinei: zöldes-szürkés-sárgás-narancssárgás gyönyörű kendő.
Többféle méretben, karikás kendőként, sima csapott és rojtos véggel is kapható volt.

2) Második "kör" szintén mamamis Girasol kendő de ezúttal szivárvány szinekben, ez lett a Mamami Szivárványos kendő. 

Gyártó szintén a Girasol, ez a kendő is Girasol Exkluziv (de ebből a népszerűsége miatt később lehetett utánrendelni második körben, külföldi fórumokon, piacokon is igen népszerű lett)
3 féle keresztszál közül lehetett választani: szürke, kék és piros
Szintén többféle méretben és végződéssel és karikás kendőként volt kapható.
MamamiRainbow!

3) Harmadik listánkon már nem Girasol kendő hanem a Natibaby cég szőtte magyar kendők: első a szarvasos (Legend of the miraculous deer -LMDkendő.
Hát nem gyönyörű? 
A Mamami Fórum anyukái álmodták meg, többféle tervből végül a szavazással Zsuzsi (Koc) terve lett a nyerő dizájn szavazás során.
A Natibaby lengyel cég, rengeteg limitált kendőt adnak ki hétről hétre, de persze ez a kendő számunkra igazán különleges. Limitáltsága miatt előrendelni lehetett.
Összetétele: 30% len és 70% pamut
Többféle szinben szőtték végül le (tévedésből, mivel először rossz szint raktak fel a szövőszékre, de állitom, mindkét verzió csodás lett). A szavazáson a barna-ekrü verzió nyert, de készült zöld-ekrü verzióban is.


4) Második limitált Natibabynk a népmesés (Fabula Hungarica) kendő melynek megálmodása és tervezése ugyanolyan volt mint a szarvasos esetében: a fórumos anyukák időt és fáradtságot nem kimélve hozták létre a tervet, ezúttal (Snoopy) Orsi dizájnja nyert a szavazás során.
A Natibaby cég ezt is többféle szinben szőtte le -mind csodaszép- van piros, barna és lila is. (középen az eredeti terv látható)



És tudjátok, mire jók még nagyon ezek a kendők? Mint azt már többen tervezték, remek arra is, hogy egy ilyen kendőt tegyél el gyermekednek, hogy majd abban vigye a leendő unokákat :) Az biztos, hogy egy ilyen kendő igazán hazai :)

2012. február 18., szombat

Indio Porrinho

Print

40% lenes kendő

Tegnap adták ki, azaz vált elérhetővé, de már nincs fent a Didymos oldalán

2012. február 15., szerda

Hireket mondunk: Ellevill újdonságok

Print

Aki olvasta az Ellevill hirlevelét, annak semmi újat nem fogok mondani, de aki még nem, annak sok érdekességet tartogat a következő pár sor ;-)

Az Ellevill cég ismét tavaszi újitásokba fog és lesz pár izgalmas újdonságuk idén tavasszal is.

A sort az nyitja, hogy piacra dobnak rugalmas kendőt is, Ellevill Air lesz a neve. Talán kicsit riasztó lehet az a tény, hogy első szállitmány Air-jük teszt-adag lesz, de majd biztosan irnak ezekről az első vásárlók -itt főleg a külföldi fórumozókra gondolok.

Még több lenes kendőt igérnek Jade és Zara mintában -azt is irják, ezek már az első használat előtt is nagyon puhák.

További alapanyagbővitésük kapcsán kapható lesz bambuszos-selymes kendő is -ami selymes fényű és szintén puha tapintású lesz. (egyik -szerintem- remekművük a selymes Caelum kendő után nagyon kiváncsi vagyok, ezek milyenek lesznek)

Lesz még lenes-bambuszos kendőjük is a Paisley mintában a nehezebb súlyú gyermekek hordozásához. A Paisley kendőket nemrég dobták piacra -különlegességük, hogy részben bambuszos kendők. Irtó vékonyak -én ennél vékonyabb kendőt még nem láttam- és puhák persze, de nehezebb gyereknél már erősen vágják a hordozó személy vállát, igy rájuk fér a "bővités" merta múgy remek kendő -nyárra is jó lehet egy vékony bambuszos darab (pláne ha lenes is)

Szóval sok izgalmas újdonságot igérnek a következő időre -egyedüli fenntartásom, hogy a céget ismerve ezek az újdonságok elég sokat csúszhatnak időben (emlékezzetek csak a gyapjas kendőikre ami a rossz idő majd üzemváltás miatt már évek óta csúsznak és még mindig csak várunk rájuk...) Meglátjuk mindenesetre, ha lesznek további hirek, megirom persze :) 

Szolgálati közlemény: Újra van akciós hordozók aloldal a blogon!

Print

Visszatért, fent találhatjátok meg. Amennyire tudom, vezetem, mindig legfelülre kerülnek majd az újabb akciók, hogy ne kelljen a sor végén böngészni, mi van még... Akciókat nem veszem le, mert nem tudom legtöbbször, meddig tartanak és ha sok lesz, akkor bizony nem lesz időm mindet ellenőrizni, hogy véget ért-e.

És még valami: a kendőszavazós verseny eredményeit összesitettem, hamarosan folytatódik a kiirás -kicsit később, mint eredetileg terveztem, de családi összebetegség miatt elmaradtam dolgokkal, szóval folyt.köv. amint lehet :) 

Valentin-napi újdonságok

Print

Általában készül egy-két gyártó minden évben a Valentin-napra, de előre nem igazán lehet ezekről tudni, meglepetés igy mindig, hogy hol mi lesz...(ha egyáltalán...)

Idén az Ellevill cég nyitott egy akcióval (a már régebb óta kapható Karma Dusty Lavender volt akciós árú), de aztán begyorsultak a Facebook-os oldalak, ugyanis az újdonságokkal készülő cégek oda rakták fel az új, Valentin-napi kendőket:

Didymos oldalon egy szerelmesek napi piros Indio

Neve Indio OSL, 40%-ban lenes, 195 gr/nm, csak 6-os és 7-es méretbne volt kapható (mondanom sem kell, hogy elkapkodták, a honlapon már ne keressétek)

Másik Facebook-os kendő a napi akciós Ellevill cégé: Jade Chilli

Azaz piros-narancs Jade. Ez kapható lesz (?) itt: http://ellevill.com/ds_product_info.php?products_id=311
És külön érdekessége, hogy ez a legeslegelső lenes Ellevill kendő! 50%ban lenes. 

2012. február 14., kedd

Miért is jó télen is hordozni?

Print

Nézd meg ezen riport elejét ... 

(A riportra Beszilva hivta fel a figyelmem, köszönöm!)

Ha nem tudod megnézni vagy nem egyértelmű, akkor ime a válasz a cimben szereplő kérdésre:
A riport arról szól, hogy Pécsett nem takaritják a járdákat, ezzel komoly gondot okozva a babakocsisoknak is többek között. Egy anyuka beszél arról, mennyire nehezen halad a babakocsival, ugyanakkor a következő képen egy szánkót húzó anyuka látható, akinek a hátán mei tai-ban pihen a kisebbik gyermeke :) Neki nem okoz gondot a haladás, nem kell szenvednie a babakocsival, sőt, jut szabad keze a szánkó húzására :) 

2012. február 8., szerda

Hordozós szíező

Print

Emlékeztek még a hordozó színezőmre? A HordozóHét kapcsán készitettem saját fotóinkból az akkori digitális fényképezőgépemhez tartozó konvertáló program segitségével. Jópár fotót készitettem szinezősre, akad kendős, mei tai-os is (akit érdekel irjon mailt)
De irtam a hordozós könyvek kapcsán is szinezőről, itt. Sajnos, amiket neten találtam szinezőket már nem elérhetőek, viszont most rábukkantam egy ÚJra!!! :))
Ha van kedvetek szinezni vagy a hordozós klubba vinni, akkor ime a link! Sokkal profibbak a képek persze mint amiket én ügyködtem össze, nagyon szépek is, érdemes megnézni :) 
És még egy link itt is.

2012. február 6., hétfő

A legszebb kendő -szavazás

Print

A facebookos játék közben azért összesitettem a legszebb kendős szavazás eredményét.
Itt a blogon és a Facebookon is lehetett szavazni a legszebb kendőre. 
Most a kendő szinezésének mikéntje -egyszinű, csikos, mintás- volt versenyben, a szavazás(ok) eredménye pedig a következő:

Blogszavazás:
  • Egyszinű - 0
  • Csikos  - 3
  • Mintás - 1
  • Két oldalas (inverz) - 1
Facebook-os szavazás:
  • Egyszinű - 2
  • Csikos  - 3
  • Mintás - 2
  • Két oldalas (inverz) - 1

Összesen:
  • Egyszinű - 2
  • Csikos  - 6
  • Mintás - 3
  • Két oldalas (inverz) - 2
A nyertes mindkét szavazási felületen és összesitetten is a csikos kendő!

A szavazás következő fordulóján a legszebb csikos kendőt gyártó céget keressük, szavazni az oldalsó sávban és a Facebookon lehet 1 hétig!
FONTOS! Ha esetleg olyan márkára szavaznál, ami nem szerepel a listán, jelezd kérlek! (itt kommentben, e-mailben, vagy Facebookon). A listán csak a legnépszerűbb márkákat soroltam fel.

2012. február 5., vasárnap

Sorsolás!

Print


A sorsolásra 10 játékos jelentkezett, nevük egy kalapba került, melyből ifjú segédem húzta ki a nyertes nevét :) Gratulálok a nyertesnek, Székely-Sándor Katalinnak!


Nagyon köszönöm minden jelentkezőnek a játékon való részvételt! 
Aki nem nyert se csüggedjen, lesz még játék!

(elnézést, hogy a videó eleje nem lett a legjobb, alig maradt időm bekapcsolni a fényképezőgépet, mivel segédem nagyon lelkes és gyors volt a sorsolást illetően)


Kedves Katalin!
Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a celesztina.viki-kukac-gmail-pont-com e-mail cimen.
Köszönöm!
---***----****------*****-----****-----****-----****----****----***-----*/***----****-****----

2012. február 4., szombat

Cosmic Rainbow

Print

Nem szoktam Girasol exkluzivokról irni, megteszi helyettem is szép rendszeresen ez a blog, de most ezt be kell mutatnom, olyan szépnek igérkezik: Cosmic Rainbow -egész hasonlit a Hoppediz Timbuktura, ami első kendőm volt, talán innen a nosztalgia. Körben már másik szivárványos Girasol kendőt is lehet előrendelni, részletek a fenti blogon.


És van két Didymos újdonság is:


Lisca Arancia -a pálcikás indio

Indio Ranunkel

2012. február 3., péntek

JÁTÉK!

Print

A Hordozók blog Facebook oldala elérte -sőt, meg is haladta- a 100 lájkolót (ami szuper, nagyon köszönöm a lájkolásokat!) ezért elindul a játék az indián nénis hordozós figuráért (9 cm magas figura, itt is irtam róla)

A játékon való részvétel feltételeit a Facebookon olvashatjátok. 
Sok szerencsét kivánok a résztvevőknek, vasárnap (2012.febr.5.) este 7-kor sorsolás!

2012. február 2., csütörtök

Amazonas akció

Print

A Brendon bababoltokban Amazonas hordozókendő akció (is) van, extra pontokat adnak értük (ez a saját vásárló kártyájukra vonatkozik)