2012. április 19., csütörtök

Hordozós övtáskák összehasonlitása

Print

Szerencsénkre sok ügyeskezű anyuka él és alkot Magyarországon olyan holmikat amik nagy hasznára válhatnak sokunknak -hordozós anyukáknak különösen ;-)
A wham anyukák készitenek övtáskát is -többféle is van jelenleg a "piacon", többféle fazonú, nagyságú -csak hogy az alapvető tulajdonságaikat emlitsem. Jelenleg két egészen hasonló felépitésű övtáskát mutatok be és hasonlitok össze -hátha hasznos lesz ez másnak is aki ilyen táska vásárlásán gondolkodik.

Alanyok: Hajtka és Gremese övtáska
Fotók: sajátok. 
A fekete fehér mintás övtáska a Gremese, a másik, barna alapú és lilás-mintás fedlapú pedig a Hajtka

Mindkettő táska olyan övtáska, aminek 3 fő része és egy "rejtett" zsebe van. Hasonlóságuk nagyjából ennyiben ki is merül, lássuk most részletesen, melyik milyen -felhasználói vélemény következik.

Teljes méretüket tekintve sincs olyan nagy különbség köztük -próbáltam egymásra rakni és lefotózni a két övtáskát:
A Gremese övtáska van felül, itt-ott kilóg alóla a barna Hajtka övtáska

A legnagyobb -középső- zsebes rész mindkét táskánál cipzáras. Annyi a különbség, hogy a Hajtkánál pénztárcám fektetve fér el benne, a Gremesénél pedig állitva. Továbbá a Hajtka fő zsebénél is van egy ráhajló fedél rész.
 A Hajtka legnagyobb zsebe
És a Gremese legnagyobb zsebe (belelóg az ujjam a fotóba, elnézést)

A két szélső kisebb zseb a Hajtka övtáskánál csak ráhajló fedéllel rendelkezik, Gremesénél cipzárasak ezek a zsebek is. Méretük és alakjuk is más kicsit, mint a fotón is látszik.

A rejtett zseb mindkét táskánál hátul helyezkedik el kb a fő -legnagyobb- zseb mögött. Cipzáras is mindkét esetben.



Fontos megmeliteni a táskák derékfazonját is: mig a Gremese övtáska csatja és derékpánt része megegyezik az általánosan boltban kapható övtáskáéval, addig a Hajtka derékpántja -kialakitása, záródása (ami csat+tépőzáras) egészen egyedi. Nem csak ebben más, de használat közben érezhető is, hogy a Gremese övtáska derékra rakható (csipőre is, de inkább derékra mint a többi övtáska), addig a Hajtka inkább csipőre való.
Nehogy kihagyjam: a Hajtka övtáskák esetében ez a különleges záródás-megoldás miatt kicsit kevésbé tág határok között állitható a szélessége mint a Gremese modellnél, igy ha valaki hizik vagy fogy, akkor szükségessé válhat új méretű övtáska beszerzése, de tudtommal a készitő bizonyos keretek között át tudja szabni a szélességet azaz a csat-részt.
Hajtka övtáska csatja és záródása.



Az anyagokról sokat nem tudok nyilatkozni, mert nem értek hozzá. Használóként azt látom, hogy mindkét táska remekül megvarrt: nem foszlik sehol sem. A Hajtka anyaga hanygyányit vastagabbnak tűnik, talán kicsit az övtáska súlyában is érződik ez.

Tárgyilagosan nézve és összehasonlitva ezeket érdemes tudni erről a két övtáskáról -annyit tennék még hozzá, hogy mindkét övtáskát készitő whamami (azaz otthon dolgozó anyuka) kedves, pontos és öröm tőlük vásárolni.

Abból a szempontból nem hiszem, hogy tudok segiteni, hogy megmondjam, ki melyiket válassza, mert mindkettő remek választás szerintem. (és ne felejtsétek, hogy még másfajta -hordozós- övtáskák is vannak a piacon)

Fellelhetőségeik:
Gremese övtáska: webshop, Facebookon
Hajtka övtáska: Facebookon, Hordozó.hu-n, MamamiBoltban, Zsebibabán

Nincsenek megjegyzések: